SMTP nedir?

SMTP,(Simple Mail Transfer Protocol) Basit Posta Aktarım Protokolü anlamına gelir ve giden postalarınızı işler. Bu protokol, uygulamaların e-posta mesajlarını İnternet üzerinden iletmesine izin verir. E-posta istemciniz posta sunucunuza SMTP ile bağlanır ve mesajları gönderir. Bu işlem email sunucunuzdaki Mail Transfer Agent (MTA) tarafından kontrol edilir.

SMTP, basit bir posta aktarım protokolüdür. İsme bağlı olarak, posta listelerinin gönderilmesinden SMTP sunucusunun sorumlu olduğu sonucuna varabiliriz. Görevi genellikle iki ana fonksiyondan oluşur:

e-posta sunucularımız aracılığıyla istenmeyen postaların gönderilmesini önlemek için SMTP kimlik doğrulamasına ihtiyacımız var. Bu, mesaj göndermek için e-posta sunucumuzu kullanmak için bir kullanıcı adı olarak tam e-posta adresinizi ve e-posta hesabınızın şifresini girmeniz gerektiği anlamına gelir.

SMTP Ports - Bağlantı Noktaları


SMTP bağlantıları için kullanılan standart bağlantı noktası 25'tir. (Şifrelenmemiş port)

Alternatif SMTP bağlantı noktaları - 2525 ve 587'dir. SSL üzerinden güvenli SMTP için 465 numaralı bağlantı noktasını kullanın.

Ancak birçok İnternet servis sağlayıcısı 25 numaralı bağlantı noktasını engeller, bu nedenle alternatif SMTP bağlantı noktalarından birinin kullanılması önerilir.


smtp nedir?

POP3 nedir?


POP3, (Post Office Protocol version 3) Postane Protokolü revizyonu 3'ün kısaltmasıdır. Teslim edilen e-posta mesajlarını posta sunucunuzdan almak için kullanılır. Ayırt edici bir POP3 özelliği, iletileri bilgisayarınıza indirdikten sonra sunucudan silmesidir. Bu, e-postanıza birden fazla cihazdan erişmek istemenizi kullanışsız hale getirir.

Ayrıca POP3’ün tek yönlü iletişim olduğunu belirtmek de önemlidir. Bu verilerin yalnızca sunucudan alındığı ve yerel istemciye gönderildiği anlamına gelir. Tersi yönde (yerel istemciden sunucuya) veri akışı olmaz.

E-postaları birden fazla cihazda(Mobil,Tablet,Bilgisayar) almak için bunun yerine IMAP kullanabilirsiniz.

Varsayılan olarak POP3 portları aşağıdaki gibidir:

IMAP nedir?


IMAP,(Internet Message Access Protocol) İnternet Mesaj Erişim Protokolü anlamına gelir ve İnternet'ten e-posta mesajları almak için en popüler iki protokolden biridir, diğeri POP3'tür. IMAP protokolünün ana yararı, e-postalarınıza birden fazla cihazdan erişebilmenizdir, çünkü gelen kutunuzun içeriği doğrudan sunucuda kontrol edilecektir.

Ek bir özellik olarak IMAP, ister okunmuş, ister yanıtlanmış veya silinmiş olsun, mesajın durumunu tanımlamak için bayrakların kullanımını destekler. Bu bayraklar sunucuda saklansa da, farklı e-posta istemcilerinin bunları farklı şekilde ele aldığını unutmayın.

Yakın zamanda Gmail gibi büyük email sağlayıcılarının POP3 yerine IMAP kullanmayı önermeye başlamasıyla bu protokol daha fazla popüler olmaya başladı.

Varsayılan IMAP portları aşağıdaki gibidir:


POP3 ve SMTP - farklar nelerdir?


Hem POP3 hem de SMTP, e-postanızı İnternet üzerinden işlemek için kullanılan protokollerdir. Aralarındaki fark, SMTP protokolünün yeni e-postalar göndermeyi ele alması, POP3'ün ise e-posta'ları almayla ilgilenmesidir.


POP3 ve IMAP protokolleri


Artık email servisleri ve hangi portların kullanıldığı hakkında daha iyi bir anlayışa sahip olduğunuzu umuyoruz. POP3 ve IMAP protokollerinin aynı amaca sahip olduklarını ancak aralarında büyük bir fark olduğunu öğrendik. IMAP email içeriğini sunucuda bırakırken, POP3 içeriği bilgisayarınıza indiriyor. Ek olarak varsayılan SMTP, POP3 ve IMAP portlarının da ne olduğunu öğrendik.


Ücretsiz Posta Servisleri


Hemen hemen tüm posta servisleri (Gmail, hotmail, yandex) posta kutusuna SMTP aracılığıyla erişim sağlar. Ancak, ücretsiz postadan toplu postalar göndermek işe yaramayacaktır.

Faydaları


Gmail, hotmail veya Yandex'deki e-posta servisleri ücretsizdir. Çoklu e-posta gönderemeyiz.

Dezavantajları



e-posta servisleri günlük e-posta sınırlandırmaları vardır.

e-posta Servisi Sınırlama
Yandex.com Günde 150 e-posta
Gmail.com Günde 500 e-posta
Hotmail.com Günde 500 e-posta

Hosting(Barındırma) Satın Alma


Bir barındırma satın almanın avantajları - web sitenizle aynı alan adında bir e-posta adresi alırsınız. Bu, örneğin küçük bir çevrimiçi mağazanız olduğunda ve sipariş durumuyla ilgili mesajlar göndermeniz gerektiğinde kullanışlıdır.

Dezavantajları


Ancak toplu postalama ihtiyacı ortaya çıktığında, sınırlamalar ve zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Genellikle barındırma, barındırma sağlayıcısının paylaşılan IP adreslerinde bulunur; bu, sizinle paralel olarak başka birinin bu IP adresinde olabileceği ve spam gönderebileceği anlamına gelir. Bu nedenle, e-postalarınız da spam olarak sonuçlanacaktır. Bu nedenle, sağlayıcılar genellikle barındırma sahipleri için posta gönderme olasılığını sınırlar ve bizi bir sonraki noktaya götüren bir VPS (sanal sunucu) veya özel bir sunucu satın almayı gerektirir.

Sonuç: Bir sanal sunucu satın alırsanız ve yapılandırırsanız, toplu postalar için uygundur.

Lütfen konu haricinde soru sormayın cevaplanmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Lütfen Yukarıda ki mesajları okuyun tekrar aynı soruları sormayın.

634

KATEGORİ
  • HTML
  • CSS
  • PHP
  • JQUERY
  • PHOTOSHOP
  • JavaScript
  • Web Dünyası
  • Linux
  • MİTHRİL FRAMEWORK
  • Laravel
  • Git
  • React
POPÜLER MAKALE
  • HTML LİNK(Bağlantı)EKLEME - LİNK VERME
  • HTML YAZI VE RESİM ORTALAMA
  • HTML RESME LİNK VERME
  • HTML FORM OLUŞTURMA
  • CSS YATAY MENÜ YAPIMI
  • HTML RESİM EKLEME
  • CSS (BOYUT) GENİŞLİK VE YÜKSEKLİK (Width-Height)
  • HTML DİV ve SPAN NEDİR?
  • HTML ARKAPLANA MÜZİK EKLEME
  • KALİTE KAYBETMEDEN RESİMLERİ BÜYÜTME
ETİKET
WEBCEBİR © 2013 Tüm hakları saklıdır.