Laravel Nedir?

Laravel, PHP ile yazılmış açık kaynaklı bir web uygulama geliştirme fremaworktur. Laravel, tam özellikli web uygulamaları oluşturmak için basit ve zarif bir araç setine ihtiyaç duyan geliştiriciler için tasarlanmış güçlü bir MVC PHP framework'tur. Laravel, Taylor Otwell tarafından yazıldı ve MIT lisansı altında yayınlandı.

Güçlü bir araç koleksiyonu ile gelir ve uygulama mimarisi sağlar. Laravel açık kaynaklı bir framework'tur. Büyük zaman kazandırarak geliştiricilere kolaylık verir ve tüm web sitesini sıfırdan düşünmeyi ve planlamayı azaltmaya yardımcı olur. Bununla beraber Laravel uygulamanın güvenliğini sağlar. Tüm özellikleri sizin için web geliştirme hızını artırabilir.

Laravel, CodeIgniter, Yii gibi PHP çerçevelerinin temel özelliklerini ve Ruby on Rails gibi diğer programlama dillerini içeren zengin bir işlevsellik seti sunar. Laravel, web geliştirme hızını artıracak çok zengin özelliklere sahiptir.

Core PHP ve Advanced PHP'yi biliyorsanız, Laravel işinizi kolaylaştıracak. Sıfırdan bir web sitesi geliştirmeyi düşünüyorsanız çok zaman kazandırır. Ayrıca, Laravel'de yerleşik bir web sitesi güvenlidir ve çeşitli web saldırılarını önler.

Larevelin Tarihi

Laravel, Taylor Otwell tarafından CodeIgniter adlı eski PHP frameworke mükemmel bir alternatif olmak için bir girişim olarak geliştirildi ve yazıldı. Bunun nedeni, CodeIgniter'ın yerleşik müşteri kimlik doğrulaması ve uygun kullanıcı yetkilendirmesi için destek gibi ve harika özellikler sunmamasıydı. laravel ilk beta sürümünü 9 Temmuz 2011 yayımlandı ve daha sonra aynı ay Laravel 1 piyasaya sürüldü. Kimlik doğrulama dışında, Laravel ayrıca yerelleştirme, görünümler, oturumlarla ilgilenme, isteği belirli denetleyiciye ve diğer şaşırtıcı özelliklere yönlendirme için yerleşik bir desteğe sahiptir.

Laravel Hakkında Bazı Gerçekler

Laravel'in Avantajları

Laravel bir web uygulaması tasarlarken aşağıdaki avantajları sunar:

Composer

Besteci, tüm bağımlılıkları ve kütüphaneleri içeren bir araçtır. Bir kullanıcının söz konusu çerçeveye göre (örneğin, Laravel kurulumunda kullanılanlar) bir proje oluşturmasını sağlar. Üçüncü taraf kütüphaneleri besteci yardımıyla kolayca kurulabilir.

Tüm bağımlılıklar kaynak klasörüne yerleştirilen composer.json dosyasında belirtilmiştir .

Artisan

Laravel'de kullanılan komut satırı arayüzüne Artisan denir. Bir web uygulaması oluşturmaya yardımcı olan bir dizi komut içerir. Bu komutlar, Symphony çerçevesinden alınmıştır ve Laravel 5.8'in (Laravel'in en yeni sürümü) ek özelliklerle sonuçlanmaktadır.

Laravel'in Özellikleri

Laravel, web uygulamalarını tasarlamak için ideal bir seçim yapan aşağıdaki temel özellikleri sunar:

Modülarite

Laravel, uygulamanın geliştirilmesine yardımcı olan 20 yerleşik kitaplık ve modül sağlar. Her modül, güncellemeleri kolaylaştıran Composer bağımlılık yöneticisine entegre edilmiştir.

Test ve Hata Ayıklama

Laravel, uygulamalarınızı test etmek için PHPUnit ile birlikte gelir. Laravel, test düşünülerek inşa edildi, bu nedenle test etmeyi ve hata ayıklamayı çok fazla destekledi.

Yönlendirme

Laravel'de rotalama anlaşılması çok kolaydır ve Ruby on Rails'in çerçevesi gibi. Laravel yönlendirme, kolaylıkla dinleme uygulama oluşturmak için kullanılabilir. Yolları gruplayabilir, adlandırabilir, bunlara filtre uygulayabilir ve model verilerinizi bunlara bağlayabilirsiniz.

Laravel rotaları, arama motorlarına uygun URL'leri büyük esneklik ve kontrolle oluşturmak için kullanabilir.

Konfigürasyon yönetimi

Laravel'de tasarlanan bir web uygulaması farklı ortamlarda çalışacaktır, bu da konfigürasyonunda sürekli bir değişiklik olacağı anlamına gelir. Laravel, yapılandırmayı verimli bir şekilde ele almak için tutarlı bir yaklaşım sunar.

Eloquent ORM

Laravel, neredeyse tüm veritabanı motorlarına destek sağlayan Eloquent ORM'ye dayanmaktadır. MySQL ve SQLite ile mükemmel çalışır. Laravel, tüm Eloquent fonksiyonlarına kapsamlı belgeler sağlar.

Şema Oluşturucu

Schema Builder, veritabanı tanımlarını ve şemasını PHP kodunda tutar. Ayrıca, veritabanı geçişleriyle ilgili değişikliklerin kaydını tutar.

Şablon Motoru

Laravel, dinamik içeriği içeren önceden tanımlanmış bloklarla hiyerarşik bloklar ve düzenler tasarlamak için kullanılan hafif bir şablon dili olan Blade Template motorunu kullanır.

E-mail

Laravel, zengin içerikli ve web uygulamasından ekleri olan postaları göndermeye yardımcı olan bir posta sınıfı içerir.

Kimlik Doğrulama

Kullanıcı doğrulama, web uygulamalarında ortak bir özelliktir. Laravel, kayıt olma, şifremi unuttum ve şifre hatırlatma gönderme gibi özellikler içerdiğinden kimlik doğrulama tasarımını kolaylaştırır.

Redis

Laravel kullanan REDIS varolan oturumu ve genel amaçlı cache bağlanmak için. Redis doğrudan oturum ile etkileşime girer.

Kuyruklar

Laravel, çok sayıda kullanıcıyı e-postayla göndermek veya belirli bir Cron işi gibi kuyruk hizmetlerini içerir . Bu sıralar, önceki görevin tamamlanmasını beklemeden görevleri daha kolay bir şekilde yerine getirmeye yardımcı olur.

Önbellekleme

Önbelleğe alma, verileri geçici bir depolama konumunda saklamak için bir tekniktir ve gerektiğinde hızlı bir şekilde alınabilir. Önbelleğe alma, uygulamanın performansını artırmak için kullanılır. Laravel neredeyse tüm verileri görünümden rotalara önbelleğe alıyor. Bu da Laravel'e işlem süresini kısaltır, böylece performansı arttırır.

Restful Controllers

Laravel'in Restful kontrolörleri, GET veya POST isteklerini yerine getirmenin ardındaki mantığı ayırmanıza olanak tanır. Ayrıca kolayca CRUD oluşturmak için kullanılabilecek kaynak denetleyicileri de oluşturabilirsiniz. Daha sonra, tüm CRUD rotalarına otomatik olarak servis yapmak için kaynak denetleyicisini bağlayabilirsiniz.

Güvenlik

Laravel güvenli web uygulamaları oluşturmak için sezgisel bir yol sunar. Laravel, tüm şifreleri düz metin şifreleri yerine bir karma olarak saklar. Laravel, karma şifreleri BCrytp ile kullanır. Laravel, SQL enjeksiyon saldırılarına karşı güvenlik sağlar ve tüm komut dosyası etiketlerinin enjeksiyonunu önlemek için tüm kullanıcı girişlerinden kaçınır.

Migration System

Laravel, veritabanı yapıları oluşturmak için Ruby on Rails gibi bir geçiş sistemi sunar. PHP kullanmak yerine veritabanı yapınızı oluşturacak olan geçişi yazmak için PHP dilini kullanabilirsiniz. Taşıma işlemlerini kullanarak veritabanları, tablolar ve dizinler oluşturabilirsiniz. Tablo sütununu değiştirmek istiyorsanız, tabloyu tekrarlamayı tekrarlamak zorunda değilsiniz, bunun yerine yeni bir geçiş yapabilirsiniz.

Laravel Envoy

Laravel Envoy , uzak sunucularınızda çalıştırdığınız genel görevleri tanımlamak için temiz ve minimal bir sözdizimi sağlar. Blade stili sözdizimini kullanarak, dağıtım, Artisan komutları ve daha fazlası için görevleri kolayca ayarlayabilirsiniz. Şu anda, Envoy yalnızca Mac ve Linux işletim sistemlerini desteklemektedir.

Yerelleştirme

Laravel'in yerelleştirme özellikleri, çeşitli dillerde dize almanın kolay bir yolunu sunar ve uygulamanızdaki birden çok dili kolayca desteklemenizi sağlar. Dil dizileri, dizindeki dosyalara kaydedilir . Bu dizinde, uygulama tarafından desteklenen her dil için bir alt dizin bulunmalıdır:resources/lang

Dosya depolama

Laravel, Frank de Jonge tarafından sunulan harika Flysystem PHP paketi sayesinde güçlü bir dosya sistemi soyutlama sağlar . Laravel Flysystem entegrasyonu, yerel dosya sistemleri, Amazon S3 ve Rackspace Cloud Storage ile çalışmak için sürücüleri kullanmak için basit sağlar. Daha da iyisi, API her sistem için aynı kaldığından, bu depolama seçenekleri arasında geçiş yapmak oldukça kolaydır.

Etkinlik ve Command Bus (Komuta Otobüsleri)

Laravel 5.1, komutları çalıştırmada ve olayları basit bir şekilde göndermede yardımcı olan Komuta Veriyolunu içerir . Laravel'deki komutlar uygulamanın yaşam döngüsüne göre hareket eder.

Lütfen konu haricinde soru sormayın cevaplanmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Lütfen Yukarıda ki mesajları okuyun tekrar aynı soruları sormayın.

3754

KATEGORİ
  • HTML
  • CSS
  • PHP
  • JQUERY
  • PHOTOSHOP
  • JavaScript
  • Web Dünyası
  • Linux
  • MİTHRİL FRAMEWORK
  • Laravel
  • Git
  • React
POPÜLER MAKALE
  • HTML LİNK(Bağlantı)EKLEME - LİNK VERME
  • HTML YAZI VE RESİM ORTALAMA
  • HTML RESME LİNK VERME
  • HTML FORM OLUŞTURMA
  • CSS YATAY MENÜ YAPIMI
  • HTML RESİM EKLEME
  • CSS (BOYUT) GENİŞLİK VE YÜKSEKLİK (Width-Height)
  • HTML DİV ve SPAN NEDİR?
  • HTML ARKAPLANA MÜZİK EKLEME
  • KALİTE KAYBETMEDEN RESİMLERİ BÜYÜTME
ETİKET
WEBCEBİR © 2013 Tüm hakları saklıdır.